به منظور تولید دارو در استان خوزستان مركز رشد فناوريهاي دارويي در اهواز تاسیس می شود. به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دكتر بهزاد شريفمخملزاده معاون غذا و داروی این دانشگاه با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر 95 درصد داروي مورد نياز در داخل كشور توليد ميشود و تنها پنج درصد داروهاي نوتركيب و داروهاي نسل جديد از كشورهاي ديگر وارد ميشوند كه توليد برخي از اين داروها نيز به تازگي در كشور آغاز شده است. وي افزود: در حال حاضر هيچ شركت داروسازي در استان وجود ندارد و تقاضاي ايجاد يك شركت داروسازي از چند سال پيش ارائه شده است، ولي به دليل اينكه بخش خصوصي تمايلي به مشاركت در اين طرح ندارد، هنوز اين موضوع محقق نشده است. شريفمخملزاده تصريح كرد: دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز اكنون در حال احداث مركز رشد فناوريهاي دارويي است و در كنار آن نيز مركز توليد دارو ايجاد ميشود؛ به اين ترتيب ميتوان اميدوار بود كه در آينده نزديك شاهد توليد دارو در استان باشيم. معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکی اهواز، خاطرنشان كرد: در كشور يك دارونامه رسمي وجود دارد كه مشخص ميكند چه داروهايي بايد تجويز شوند؛ بر اساس اين دارونامه، در صورتي كه دارويي در كشور توليد ميشود، واردات آن ممنوع خواهد بود. البته در صورتي كه توليد داخلي كافي نباشد، اجازه واردات محدود داده ميشود. وي درباره توليد مواد آرايشي و بهداشتي در استان، تاكيد كرد: در حال حاضر كارخانه توليد مواد شوينده در استان وجود دارد و چنين محصولاتي به هيچ وجه از خارج وارد نميشوند؛ با اين وجود در حوزه مواد آرايشي و بهداشتي نيز به دليل عدم تمايل بخش خصوصي به فعاليت در اين زمينه هنوز شركتي و يا كارخانهاي در اين بخش در استان فعال نشده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان در بازدید خود از مرکز علمی کاربردی فنی و حرفه ای امام علی (ع) اهواز بر افزایش رشته های این مرکز تاکید کرد. رحمن قلاوند با اشاره به پتانسیل بسیار خوب و ظرفیتهای بالا بر افزایش رشته های مهارتی مرکز تاکید و خواستار حرکت بسوی تبدیل شدن مرکز به دانشگاه شد. قلاوند افزود: با برنامه ریزی دقیق و استفاده بهینه از ظرفیتها می توان این مهم را محقق تا بتوان نیروی انسانی متخصص و کارآفرین مورد نیاز بازار کار را تربیت کرد. وی اظهار داشت: باید فضای مناسب از لحاظ محیطی و تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی فراهم شود تا دانشجویان با علاقمندی به فعالیتهای تحصیلی خود بپردازند. مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان ضمن تقدیر و تشکر از زحمات دست اندرکاران بر پیگیری مواد مصرفی مورد نیاز دانشجویان تاکید کرد. گفتنی است مرکز علمی کاربردی فنی و حرفه ای امام علی (ع) اهواز در رشته هایl ماشین افزار،تراش وجوشکاری بصورت پودمانی دارای دانشجوکاردانی می باشد َ.
خبرگزاری مهر: رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان گفت: به زودی آزمون استخدامی ادارات استان برگزار می شود و در این میان 750 سهمیه از آن به فرزندان شاهد و ایثارگر می رسد. عزیز عچرش در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دانشجویان شاهد و ایثارگر بسیار توانمند و با استعداد هستند و می توانند در آینده پستهای کلیدی استان را در دست گیرند.وی از مشکلات اصلی دانشجویان و فارغ التحصیلان شاهد و ایثارگر را اشتغال آنها عنوان کرد و افزود: سرانجام با پیگیریهای فراوان سهمیه 25 درصدی اشتغال فرزندان شاهد، جانبازان و آزادگان اختصاص می یابد.عچرش گفت: با تصویب این قانون در شورای نگهبان که اخیرا انجام و ابلاغ شده، سازمانها و دستگاه های اجرایی موظفند 25 درصد سهمیه استخدام را به فرزندان شاهد، جانبازان 25 درصد به بالا و آزادگان اختصاص دهند.مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان تصریح کرد: در آزمون استخدام ادارات خوزستان که قرار است خردادماه امسال برگزار شود از سه هزار نفر سهمیه آزمون، 750 نفر به فارغ التحصیلان شاهد وایثارگر اختصاص دارد.عچرش تاکید کرد: اجرای این مصوبه استخدامی به همه ادارات و دستگاه های استان ابلاغ شده و اجرای آن توسط بنیاد شهید پیگیری می شود.
خبرگزاری فارس: نایب رئیس انجمن صنفی کشاورزان شوش گفت: میزان افزایش قیمت خرید تضمینی گندم با قیمت تمام شده این محصول در شرایط کنونی همخوانی ندارد. غامیر فراغت امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شوش اظهار داشت: در شرایط کنونی قیمت تمام شده گندم در هر کیلوگرم برای کشاورز بیش از 520 تومان است این در حالی است که قیمت تضمینی 395 تومان در هر کیلوگرم تعیین شده است. وی با اشاره به اینکه در بخشهای دیگر کشاورزی قیمتها افزایش چشمگیری داشته است، افزود: در بخش ادوات کشاورزی قیمتها بیش از 28 تا 35 درصد افزایش داشته است اما قیمت خرید تضمینی گندم برای کشاورز نسبت به سال گذشته تنها 9.7 درصد افزایش نشان میدهد. فراغت با اشاره به اینکه کشاورزان با این قیمت دچار خسارت خواهند شد، گفت: بدون در نظر گرفتن زحمات کشاورزان تنها با محاسبه قیمت کود، بذر و ... قیمت تمام شده گندم در هر کیلوگرم 415 تومان است و فروش این گندم با کیلویی 395 تومان به نوعی زیان در هر کیلو 25 تومان نصیب کشاورز میشود. نایب رئیس انجمن صنفی کشاورزان شوش با اشاره به اینکه باید از بخش کشاورزی حمایت جدی شود، گفت: باید تلاش کرد تا کشاورزان برای کاشت گندم رغبت داشته باشند و با این شرایط سال آینده هیچ کشاورزی حاضر نمیشود تا محصولی بکارد که در پایان خسارت پرداخت کند و متحمل زیان شود. فراغت با تأکید بر اینکه کشاورزی قطب امرار معاش مردم خوزستان است، افزود: باید از بخش کشاورزی و معیشت مردم در این بخش حمایت بیشتری شود.
خبرگزاری فارس: نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بر ایجاد هیئت صدور مجوز نشر کتاب در استان تأکید کرد و گفت: باید خوزستان واحد نشر کتاب داشته باشد تا کتابها برای گرفتن مجوز نشر الزاماً به تهران نروند. به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، آیتالله سید علی شفیعی ظهر امروز در آیین تودیع و معارفه مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان در محل تالار مهتاب اظهار کرد: ارزش خوزستان خیلی بیشتر از آن چیزی است که مرکزنشینان فکر میکنند. وی افزود: مسئله تمدن و ولایت این استان از جمله سوابقی هستند که باید احساس شوند چرا که وجود دارند و این امر منوط به آن است که عناصر فرهنگی خوزستان به مرکز فشار بیاورند. شفیعی ادامه داد: یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و این اداره کل در خوزستان ایجاد هیئت طبع کتاب است که متأسفانه این واحد در وزارت ارشاد بسیار ضعیف عمل میکند. وی تصریح کرد: در حالی که در بسیاری از استانها ناشران برای گرفتن مجوز نشر کتاب نیازی به رفتن به مرکز ندارند، در خوزستان اینگونه نیست و این موضوع به مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بارها گوشزد شده اما هنوز نتیجهای نداشته است. نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: باید در چارچوب صلاحیتهای اداره ارشاد، هیئت صدور مجوز نشر در استان ایجاد شود تا دیگر برای گرفتن مجوز نیازی به رفتن به مرکز و طی کردن مراحل سخت نباشد. معاون امور استانها، مجلس و مشارکتهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: نیروهای فوقالعاده خوبی در کتابخانهها جذب شده و نظارت دقیقی بر جذب نیروی انسانی انجام میشود. سید جواد سادات فاطمی افزود: این نهاد در حال رشد و توسعه است و از پویایی و تحرک لازم برخوردار است. وی با اشاره به مشکلات قبلی کتابخانهها، روند رو به رشد کتابخانهها را مثبت ارزیابی کرد و بیان کرد: در حال حاضر نهاد کتابخانهها به عنوان یک نهاد فرهنگی قدرتمند از جایگاه مستقلی در کشور برخوردار است. معاون امور استانها، مجلس و مشارکتهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه بهره گیری از فناوری اطلاعات در سطح کتابخانههای عمومی در کل کشور اتفاق افتاده است، تصریح کرد: مسائل رفاهی، وضعیت استفاده از سیستمهای رایانهای و امکانات نرم افزار و منابع در نهاد کتابخانههای عمومی دچار تحول شده است. سادات فاطمی، خوزستان را از جمله استانهای برتر و الگو در کیفیت کتابخانههای عمومی عنوان کرد و گفت: وضعیت کتابخانهها از نظر کمی و کیفی در خوزستان وضعیت مطلوبی است و استانهای محدودی توانستهاند همچون خوزستان خدمات مطلوب در زمینه کتابخوانی ارائه کنند. در این مراسم از رحیم فضیلتپور مدیر سابق و نیز مسلم میرزاپور سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان قدردانی و لفته منصوری به عنوان مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان معرفی شد.