خبرگزاری فارس: استاندار خوزستان با بیان اینکه 3 هزار نفر امسال در استان استخدام میشوند، گفت: این استخدامها با اولویت شهرستانهای جدید و کوچک و محروم انجام میشود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سیدجعفر حجازی بعد از ظهر امروز در شورای اشتغال و سرمایهگذاری کلانشهر اهواز عنوان کرد: حفظ فرصتهای شغلی موجود از اولویتهای دستگاههای اجرایی استان است.
رئیس شورای برنامهریزی استان با تاکید بر اینکه حرفهآموزی در بین جوانان استان باید به صورت مداوم ادامه داشته باشد، گفت: متاسفانه برخی اشتغال را تنها به معنی استخدام میدانند اما تعریف اصلی اشتغال، کسب درآمد از محلهای مختلف است.
وی با تاکید بر اینکه نحوه اشتغالزایی در حاشیه شهر با دیگر مناطق شهر اهواز تفاوت دارد، گفت: حرفهآموزی و ارتقای توانمندیهای جوانان حاشیه برای کسب فرصتهای شغلی مناسب خود، ضروری و لازم است.
استاندار خوزستان همچنین از ردیفهای استخدامی جدید در استان به ویژه در برای ادارات ستادی خوزستان خبر داد و گفت: مجوزهای لازم برای به کارگیری نیروهای جدید مراحل پایانی خود را طی میکند و به زودی به اطلاع مردم خواهد رسید.
حجازی همچنین از دستگاههای عضو شورای اشتغال خواست تا با دقت و توجه بیشتری نسبت به ثبت آمار اشتغال در استان بپردازند و در عین حال تاکید کرد: لازم است اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آمار اشتغال مربوط به سازمانهای وابسته به وزارت نفت همچون حفاری و مناطق نفتخیز جنوب را مورد بررسی و اصلاح قرار دهد. همچنین آمار اشتغال مربوط به ادارات بهداشتی و درمانی و بیمارستانها و دانشگاهها نیز باید به روز شود.
رئیس شورای اشتغال استان در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: سهمیه امسال استان در بخش تولید شغل هنوز به استان ابلاغ نشده است اما تا زمانی که سهمیه جدید استان اعلام شود دستگاههای دولتی باید ظرفیت و توانمندی خود در این زمینه را به استانداری اعلام کنند.
به گفته وی، امسال در سطح استان به ازای آمادهسازی هر تخت بیمارستانی مجوز اشتغال برای دو نفر اخذ شده است که سهم مراکز بهداشت و درمان، استخدام 2 هزار و 200 نفر در مراکز بیمارستانی است و مجوز آن در حال حاضر قطعی شده است.
حجازی با بیان اینکه در سال جاری 5 هزار نیرو تبدیل وضعیت میشوند، تصریح کرد: از طریق آزمون، فعالیت این افراد از حالت موقت به قطعی تبدیل میشود.
وی خاطرنشان کرد: 3 هزار نفر نیز امسال استخدام میشوند که مرکز استان از این تعداد، سهم کمی را به خود اختصاص میدهد و این استخدامها با اولویت شهرستانهای جدید و کوچک و محروم انجام میشود.
رئیس شورای برنامهریزی استان از مجوز استخدام حداقل یک هزار و 460 نفر در سازمان آموزش و پرورش در استان خبر داد و ادامه داد: ممکن است این سهمیه تا 2 هزار نفر افزایش یابد.
خبرگزاری فارس: مدیر کل هواشناسی خوزستان از وجود سامانه ناپایداری در هوای استان خوزستان در روزهای آینده خبر داد.

مسعود دهملایی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز اظهار داشت: زبانه کمفشار جنوبی به شکل تضعیف شده و با تغییراتی جزئی حداقل تا اواخر هفته جاری بر روی استان مستقر خواهد بود در لایه میانی جو نیز طی اواخر هفته موج ناپایداری مشاهده میشود.
وی با اشاره به شرایط موجود درباره وضعیت هوای خوزستان تاکید کرد: آسمان استان صاف بعضا همراه با غبار محلی گاهی توام با وزش باد پیشبینی میشود.
این مقام مسئول تاکید کرد: وضعیت هوا، صاف گاهی همراه با گرد و غبار و مه جهت باد، شمال غربی تا جنوب غربی گاهی غربی سرعت باد، 20 تا 35کیلومتر در ساعت و ماکزیمم سرعت باد، 45 کیلومتر در ساعت خواهد بود.
دهملایی تاکید کرد: در شبانه روز گذشته آبادان با 37 و ایذه با 9.2 درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و خنکترین نقاط گزارش شدهاند.
مدیر کل هواشناسی خوزستان درباره شرایط آب و هوایی شهرستان اهواز افزود: حداکثر دمای اهواز به 36 و حداقل به 19 درجه سانتیگراد خواهد رسید.
خبرگزاری فارس: معاون خدمات شهری شهردار اهواز گفت: در صورت رفع معارضان، یک هزار هکتار از کمربند سبز اهواز امسال اجرایی میشود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، علیرضا عالیپور ظهر امروز در نشست خبری مشترک با رئیس سازمان پسماند شهرداری اهواز به مناسبت هفته «زمین پاک» گفت: یکی از پروژههایی که برای حفاظت از محیط زیست و آب و خاک به صورت جدی در حال اجراست، کمربند سبز اهواز است.
وی افزود: کمربند سبز اهواز از سال 83 با وسعت 73 هزار هکتار همزمان با جاده کمربندی اهواز طراحی شد و هدف آن حفظ پاکی هوا، جلوگیری از آلودگی محیط زیست، تبدیل زمینهای خالی به پارکهای جنگلی قابل بهرهبرداری و
محدود کردن محدوده خدماتی شهرداری اهواز به ویژه ممانعت از توسعه بیرویه شهر بود.
عالیپور با بیان اینکه این پروژه در سال 90 آغاز شد، افزود: یکی از مشکلات اجرای این طرح وجود معارضان است که در پیشرفت آن وقفه ایجاد کرده است.
وی تاکید کرد: در صورت رفع معارض، امسال یک هزار هکتار از کمربند سبز اهواز اجرایی میشود، در غیر اینصورت 300 هکتار از این طرح انجام خواهد شد.
به گفته وی، در مرحله نخست اجرای 100 هکتار در دستور کار قرار دارد که 50 هکتار از آن کشت شده و در حال آبیاری است. 250 هکتار نیز در حال آمادهسازی است.
*جشن پایان دفن غیربهداشتی زباله
رئیس هیئت مدیره سازمان پسماند اهواز همچنین با اشاره به اقدامات شهرداری اهواز در زمینه حفاظت از محیط زیست گفت: در دو سال اخیر «زمین پاک» و «هوای پاک» در برنامههای شهرداری اهواز مورد توجه قرار گرفته است. بر
این اساس تسریع در راهاندازی محل جدید دفن پسماند اهواز، کارخانه کمپوست، کمربند سبز، پاکسازی سواحل و اجرای قانون مدیریت پسماند در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه روزانه یک هزار و 250 تن زباله در اهواز تولید میشود، اظهار کرد: در حال حاضر زبالههای اهواز به صورت بهداشتی دفن نمیشود بلکه در برومی به صورت سنتی دفن میشوند.
عالیپور ادامه داد: به دلیل بالابودن آبهای زیرزمینی در اهواز، برای نخستین بار در کشور روش جدیدی در این شهر مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: جشن پایان دفع غیربهداشتی پسماندها با افتتاح سایت جدید زباله اهواز در خرداد ماه امسال همزمان با هفته محیط زیست برگزار میشود.
معاون شهردار اهواز افزود: کارخانه کمپوست نیز در همین محل در خرداد ماه به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به آغاز طرح تفکیک زباله از مبدا در اهواز گفت: این طرح در حال حاضر در مناطق یک، 2 و 3 اهواز در حال برگزاری است که 45 درصد خانوارها را زیر پوشش قرار میدهد.
عالیپور در ادامه گفت: هم اکنون پسماندهای خانگی در بسیاری از کشورهای دنیا یک یا دو روز در هفته جمع آوری میشود، این در حالیست که در اهواز دو بار در شبانه روز زبالهها جمعآوری میشود که هزینه گزافی را به شهر
تحمیل میکند.
وی با بیان اینکه 48 میلیارد تومان در سال برای جمعآوری زباله و رفت و روب هزینه میشود، بر فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردم در این زمینه تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه 93 درصد از درآمدهای شهری از شهروندان تامین
میشود، با صرفهجویی در این هزینهها میتوان به اجرای پروژههای عمرانی و توسعهای شهر کمک کرد.
خبرگزاری فارس: سرپرست سازمان منطقه آزاد اروند از 138میلیارد تومان سرمایهگذاری در این سازمان در حوزههای مختلف در سال 90 خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از آبادان، بهروز حسینیفر ظهر امروز در نشست مطبوعاتی که در سالن کنفرانس سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد، در خصوص مهمترین فعالیتهای این سازمان اظهار کرد: از جمله برنامههای مهمی که منطقه آزاد اروند در دستور کار دارد، تشکیل ستاد سرمایهگذاری در سازمان است که باعث کوتاهتر شدن مسیر اداری مجوزها و افزایش میزان سرمایهگذاری در منطقه خواهد شد.
وی افزود: در سازمان منطقه آزاد اروند اعتقاد به استفاده از ظرفیتها وجود دارد و به همین دلیل در صدد آغاز پروژههایی هستیم که به این امر کمک میکنند.
سرپرست منطقه آزاد اروند در این خصوص تصریح کرد: یکی از برنامههای ما آغاز به کار شهرک نفت و گاز است که در راستای کاهش واردات تجهیزات نفت و گاز و مونتاژ این قطعات در منطقه انجام خواهد گرفت زیرا این منطقه ظرفیت خوبی را در این زمینه دارد.
حسینیفر در ادامه به ایجاد شهرک قطعات مربوط به صنعت برق اشاره و خاطرنشان کرد: بیشترین میزان برق کشور در استان خوزستان تولید میشود و با توجه به اینکه بخش عمدهای از صادرات برق ما به کشور عراق و بندر بصره صورت میگیرد، از سوی بصره تقاضاهایی برای افزایش میزان صادرات داشتیم و با راهاندازی شهرک برق میتوانیم تجهیزات عمده برقی را که در حال حاضر از خارج از کشور وارد میشوند با ایجاد ارتباط میان شرکتهای داخلی و خارجی در کشور تولید کنیم.
وی با اشاره به سایر فعالیتها و برنامههای منطقه آزاد گفت: توسعه فیزیکی و عملکردی بنادر آبادان و خرمشهر، دعوت از کشورهای خارجی از جمله کشورهای عربی و چین برای جذب سرمایهگذاری خارجی از دیگر برنامههای منطقه آزاد اروند است.
*جذب سرمایهگذاری
سرپرست منطقه آزاد اروند در خصوص میزان سرمایهگذاری این سازمان در سال 90 اظهار کرد: در سال گذشته میزان سرمایهگذاری بالغ بر 138 میلیارد تومان بوده که نسبت به سال 89 در حدود 89 درصد افزایش داشته است.
حسینیفر افزود: در حوزه عمرانی نیز میزان سرمایهگذاریها ار آغاز عملکرد سازمان تاکنون یعنی در یک دوره پنجساله از سال 85 تا 90 در حدود 264 میلیارد تومان بوده است و در سال 90 به میزان 57 میلیارد تومان هزینههای عمرانی منطقه آزاد بوده که پیشبینی میشود در سال 91 این میزان با شتاب مواجه شده و تا حد زیادی افزایش یابد.
وی همچنین به اقدام مهم دیگری که منطقه آزاد در سال گذشته صورت داده اشاره و تصریح کرد: حرکتی که در سال 90 از سوی منطقه آزاد اروند اتفاق افتاد پرداخت مبلغ پیشپرداخت 160 واحد مسکونی در قالب مسکن مهر برای خانوادههای بیبضاعت زیرپوشش کمیته امداد و بهزیستی بود که با کمک این دو نهاد صورت گرفت.
سرپرست سازمان منطقه آزاد اروند در ادامه به فعالیت این سازمان در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: در سال 90 میزان صادراتی که از شلمچه صورت گرفت در حدود 500 میلیون دلار بوده و در صادرات در فروردینماه سال جاری در حدود 57 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
*توسعه گردشگری
حسینیفر در این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص اقدامات صورت گرفته در بخش گردشگری در شهرستانهای آبادان و خرمشهر خاطرنشان کرد: در پی مذاکراتی که صورت گرفته مقدمات امضای تفاهمنامهای با مقامات بصره فراهم شده تا زمینه کشتیرانی تفریحی را در هر دو منطقه فراهم کنیم تا به این ترتیب جاذبه گردشگری و توریستی را ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: از دیگر مواردی که در دستور کار داریم ایجاد یک مزرعه پرورش کروکودیل در این منطقه است که با همکاری بخش خصوصی احداث خواهد شد و میتواند تا حد زیادی در جذب گردشگر برای این منطقه موثر باشد.
*سرمایهگذاری در شلمچه
سرپرست منطقه آزاد اروند همچنین در پاسخ به برخی پرسشها در خصوص وضعیت سرمایهگذاری در شلمچه گفت: در حال حاضر به فکر راهاندازی یک بارانداز کالا به منظور دپوی کالا در آن هستیم که اقدامات اجرایی آن صورت گرفته است.
حسینیفر اضافه کرد: به دنبال ایجاد انبار و سردخانه در شلمچه، ترانزیت کالا از عراق به ایران و برعکس در سال جاری فعال خواهد شد و علاوه بر آن پیشنهادی نیز مبنی بر احداث درب دوم در مرز شلمچه برای جلوگیری از ازدحام ارائه کردهایم.
وی در ادامه نشست خود با اهالی مطبوعات و رسانهها به نکات دیگری نیز اشاره کرد که از آن جمله میتوان به کمکهای مالی به شهرداری خرمشهر در زمینه پروژههای عمرانی اشاره کرد.
سرپرست منطقه آزاد اروند در پایان این نشست به منع قانونی خروج خودروهای پلاک اروند از استان بدون دریافت پلاک عبور موقت اشاره کرد و گفت: قانون حکم میکند که این خودروها برای خروج از محدوده استان خوزستان باید پلاک عبور موقت دریافت کنند اما با پلاک منطقه آزاد اروند میتوانند تنها تا مرکز استان تردد کنند و در این زمینه محدودیت زمانی نیز ندارند.
خبرگزاری فارس: رئیس اداره کتابخانههای عمومی ماهشهر گفت: کتابخانه عمومی مرکزی و رسول اکرم (ص) ماهشهر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح میشود.

به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب خوزستان به نقل از روابط عمومی اداره کل امور کتابخانههای خوزستان، منوچهر صفائیان اظهار کرد: کتابخانه مرکزی ماهشهر با مساحت 3هزار و 500 متر مربع و زیربنای یکهزار و 200 متر مربع در سه طبقه و با اعتباری بالغ بر شش میلیارد ریال ساخته شد و به منظور بهرهبرداری به اداره کل کتابخانههای عمومی تحویل داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: کتابخانه عمومی رسول اکرم (ص) نیز با مساحت 504 مترمربع و زیربنای 342 مترمربع در 2 طبقه در شهرک طالقانی شهرستان ماهشهر ساخته شد.
صفاییان تصریح کرد: این دو کتابخانه همزمان با حضور حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد و رسما شروع به کار خواهد کرد.
وی بیان کرد: این دو کتابخانه در فاز اول با بخشهای مخزن، امانت کتاب، بخش مرجع، سالنهای مطالعه خواهران و برادران، جستوجوی کتاب و نمایه نشریات شروع به کار میکند و به زودی بخشهای دیگر از جمله اینترنت، کودک و پژوهش به این کتابخانه اضافه میشود.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ماهشهر گفت: شهرک طالقانی ماهشهر فاقد کتابخانه است و با اضافه شدن کتابخانه عمومی رسول اکرم (ص) این بخش از شهرستان نیز صاحب مکان فرهنگی خوبی خواهد شد که برنامههای فرهنگی زیادی را برای اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در نظر گرفتهاند.