خبرگزاری فارس: مدیر امور گمرکی منطقه آزاد اروند از ممنوعیت خرید خودروهای پلاک اروند توسط شهروندان استان خوزستان به غیر از ساکنان آبادان و خرمشهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از آبادان به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل منطقه آزاد اروند، جبار عبودزاده اظهار کرد: همشهریانی که نسبت به خرید یا فروش خودروهای پلاک اروند اقدام میکنند باید به این نکته توجه داشته باشند که انتقال سند باید از طریق واحد شمارهگذاری منطقه آزاد اروند صورت پذیرد در غیر اینصورت اگر خودرو مرتکب تخلف شود صاحب اولیه خودرو به عنوان متخلف شناخته خواهد شد. وی افزود: طبق مصوبه هیئت دولت فقط همشهریان ساکن در شهرهای آبادان و خرمشهر میتوانند نسبت به خرید خودروهایی پلاک اروند اقدام کنند. مدیر امور گمرکی سازمان منطقه آزاد اروند تصریح کرد: در صورت خرید خودرو از بنگاههای معاملاتی توسط همشهریان اهوازی و دیگر هماستانیها، خودرو طبق آییننامه جریمه خواهد شد. وی اضافه کرد: از 20 اردیبهشت ماه سال جاری دور جدیدی از بررسی موقعیت مکانی خودروها از طریق جیپیاسهای نصب شده بر روی خودروهای پلاک اروند آغاز خواهد شد. عبودزاده با اشاره به مصوبه اخیر هیئت دولت در خصوص طرح تردد خودروها تا مرکز استان خوزستان گفت: طبق این مصوبه، امکان تردد خودروهای پلاک اروند از شهرهای آبادان و خرمشهر تا مرکز استان فراهم شده است. به گفته وی شهروندانی که نسبت به خرید و استفاده خودروهای پلاک اروند در دیگر شهرهای استان اقدام کنند با مشکلات جدی مواجه خواهند شد. مدیر امور گمرکی منطقه آزاد اروند در پایان خاطر نشان کرد: به دارندگان خودروهای پلاک اروند که تاکنون نسبت به بروزرسانی سیستم جیپیاس خودرو خود اقدام نکرده هیچگونه خدماتی ارائه نخواهد شد و این خودروها امکان تردد تا مرکز استان را نداشته و در صورت مشاهده طبق آییننامه خودروهای پلاک اروند جریمه خواهند شد.
خبرگزاری فارس: عضو کودک مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، دیپلم افتخار هفتمین مسابقه بینالمللی نقاشی «سرزمین مادری» بلاروس در سال 2012 را از آن خود کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان، «حدیث صنوبر» عضو 9 ساله مرکز کانون در شهرستان شوش موفق شد دیپلم افتخار هفتمین مسابقه بینالمللی نقاشی بلاروس را برای ایران اسلامی کسب کند. بر اساس این گزارش، حدیث صنوبر، کودک خوزستانی عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان توانست پس از رقابت با 11 هزار و 364 اثر نقاشی از 26 کشور جهان در این جشنواره به این مهم دست یابد. برنده دیپلم افتخار این مسابقه بینالمللی نقاشی، عضو مرکز آفرینشهای هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان در شهرستان شوش است که تحت آموزشهای لیلا چنانی پور مربی مسئول کانون در این جشنواره شرکت کرده بود. هفتمین مسابقه بینالمللی نقاشی سرزمین مادری بلاروس در سال 2012 میلادی، با موضوع "افسانههای کهن، لالایی" در کشور بلاروس برگزار شد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایران با 594 اثر نقاشی کودکان و نوجوانان سراسر کشور در این مسابقه حضور داشت. نمایشگاه آثار برگزیده این مسابقه نیز در تاریخ 31 فروردین 1391 (19 آوریل 2012) در شهر مینسک پایتخت بلاروس با به نمایش گذاشتن 486 اثر برگزار شد.
خبرگزاری فارس: مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان گفت: با احداث واحدهای 7 و 8 نیروگاه حرارتی رامین، ظرفیت این نیروگاه حدود 660 مگاوات افزایش مییابد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز به نقل از روابط عمومی شرکت برق منطقهای خوزستان، مسعود معین پور اظهار کرد: نیروگاه رامین اهواز بزرگترین نیروگاه حرارتی کشور است که با احداث واحدهای 7 و 8 آن ظرفیت این نیروگاه به میزان حدود 660 مگاوات افزایش خواهد یافت. وی گفت: این نیروگاه هم اکنون با شش واحد نیروگاهی توان تولید یکهزار و 850 مگاوات انرژی الکتریکی را دارد ولی با ساخت واحدهای 7 و 8 که ظرفیت هر کدام 330 مگاوات است ظرفیت کلی این نیروگاه به 2 هزار و 510 مگاوات میرسد. معینپور تصریح کرد: احداث این دو واحد از مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت به استان خوزستان است که برای ساخت و تکمیل آنها 5 هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات صنعت برق کشور اختصاص یافته است. وی اظهار داشت: قرار است علاوه بر احداث دو واحد جدید در نیروگاه رامین، تمام این نیروگاه به مرور زمان از پایه مکانیزه شود. مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان خاطرنشان کرد: نیروگاه رامین قلب صنعت برق در خوزستان است که نصب و راهاندازی واحدهای 7 و 8 آن خدمتی بزرگ در راستای تامین برق پایدار در خوزستان خواهد بود. نیروگاه یکهزار و 850 مگاواتی رامین اهواز در 25 کیلومتری جاده اهواز ـ مسجدسلیمان در نزدیکی رودخانه کـارون و شهر ویس در شمال شرقی اهواز قرار دارد.
خبرگزاری فارس: رئیس جهاد کشاورزی شوشتر از آغاز برداشت کلزا از مزارع شوشتر خبر داد و گفت: کشت کلزا در شوشتر محدود بوده است.

نادر پوررکنی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شوشتر اظهار داشت: برداشت محصول کلزا در شوشتر از دو روز پیش آغاز شده است و کشاورزان همزمان با برداشت گندم این محصول خود را نیز برداشت میکنند. وی با اشاره به سطح زیر کشت کلزا در شوشتر افزود: در سالجاری بیش از 400 هکتار در شوشتر کلزا کشت شده است و تا کنون نیز 75 هزار از این مزارع برداشت شده است. وی با اشاره به اینکه خرید تضمینی کلزا در شوشتر انجام میشود، تأکید کرد: در شرایط کنونی بیش از 110 تن کلزا از کشاورزان با خرید تضمینی تحویل شده است. پوررکنی با اشاره به اینکه قیمت تضمینی کلزا در سالجاری بسیار خوب تعیین شده است، خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی به دلیل قیمت مناسب تضمینی کشاورزان رغبت زیادی به کشت این دانه روغنی در شهرستان دارند. رئیس جهاد کشاورزی شوشتر با اشاره به سطح زیر کشت کلزا در شوشتر تأکید کرد: پیش بینی میشود که در شهرستان شوشتر بیش از 500 تن کلزا از کشاورزان خریداری شود. دانه کلزا دارای 25 تا 55 درصد روغن ، 18 تا 24 درصد پروتئین و 12 تا 20 درصد پوست است، کلزاهایی که از آنها روغن استخراج میشود را کانولا مینامند. روغن کلزا به دلیل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیهای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده میشود، برخی از انواع کلزا که در گروه کانولا قرار دارند دارای کمتر از 30 میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله بوده و روغن دانه آنها دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و حدود دو درصد یا کمتر دارای اسید اروسیک هستند و روغن آنها به صورت خوراکی مصرف میشود. کلزا به علت میزان روغن موجود در دانه های این گیاه برای سده های پی در پی کشت میشود. محل رویش این گیاه در ابتدا در کرانه شرقی دریای مدیترانه بوده است گرچه استفاده از آن سابقه ای بسیار طولانی دارد.
خبرگزاری فارس: استاندار خوزستان گفت: در طرح توسعه کشاورزی وثیقههای بانکی بسیار راحتتر است و کشاورز میتواند با تامین 10 درصد آورده، طرح خود را اجرا کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سیدجعفر حجازی عصر امروز در نشست هماندیشی طرحهای توسعه کشاورزی استان خوزستان در محل سالن شهیدهاشمی اظهارکرد: در طرح توسعه کشاورزی وثیقههای بانکی بسیار راحتتر است و کشاورز میتواند با تامین 10 درصد آورده، طرح خود را اجرا کند. وی افزود: فرمانداران باید طرحهای خود را به ستاد استانی ارسال کرده تا این طرحها پس از بررسی و ارزیابی، به تصویب رسیده و برای اجرا، مجدد به فرمانداریها ابلاغ شود. وی افزود: طرحهای تکمیلی و نیمهتمام در اولویت اجرای طرح توسعه کشاورزی قرار دارند لذا از فرمانداران انتظار داریم که ویژگیهای طرح توسعه را به گوش مردم برسانند. استاندار خوزستان با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی بعضا کمتوجهی خاصی مشاهده میشود، افزود: ستادهای شهرستانی در این طرح اختیار کامل دارند. بنابراین هر آن چه در این ستاد مصوب شود، لازمالاجرا است. اگر فرمانداران و اعضای ستاد شهرستانها اقدامات را به خوبی کارشناسی کنند، از نظر ما هیچ مشکلی برای اجرا وجود ندارد. حجازی با بیان اینکه ستاد توسعه کشاورزی، تمام ابعاد و زنجیره کشاورزی کشور را مدنظر قرار میدهد، بیانکرد: از دیگر ویژگیهای این طرح اهدای وام قرضالحسنه با بازپرداخت بلندمدت است. این نوع بازپرداخت در روند کار کشاورزان بسیار موثر است. وی عنوانکرد: در صورتی که ستادهای شهرستانی کارشان را بهتر انجام دهند اقدامات لازم دیگر در طرح، آسانتر و روانتر انجام میشود. استاندار خوزستان با اشاره به اینکه لازم است 70 درصد از میزان تولید گندم ذخیره شود اما اکنون کمتر از 50 درصد آن ذخیره میشود، گفت: در مرحله اول اجرای طرح قرار است 40 هزار شغل در استان ایجاد شود که باید 20 هزار شغل از 40 هزار شغل تا پایان امسال محقق شود. وی گفت: فرمانداران باید گزارشات ماهانه خود را در دو مرحله و آن هم در روزهای دهم و بیستوپنجم هر ماه در اختیار ما قرار دهند تا این گزارشات به ستاد کشوری ارسال شود. حجازی ادامه داد: به اجرا گذاشتن طرحها، مطرح کردن مشکلات و موانع و همچنین نظارت بر اجرای کار، از وظایف اصلی فرمانداران در جلسات شهرستانی است. وی افزود: طرح توسعه کشاورزی، کار ماندگاری است و تولید کشور را بیشتر و وابستگی ما را به استکبار کمتر میکند. استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه باید تا پایان خردادماه امسال، تعداد 10 هزار پرونده متقاضی طرح کشاورزی مهر به 20 هزار پرونده افزایش یابد، گفت: تاکنون بیش از 10 هزار نفر در تعاونیهای کشاورزی ثبتنام شدهاند که این تعداد نسبت به ظرفیت استان بسیار کم است؛ بنابراین مسئولان باید استعدادها و نیروی انسانی شهرستانها را در اولویت ثبتنام در این طرح قرار دهند و طرحها را هر چه زودتر به مرحله اجرا برسانند. وی با تاکید بر لزوم توجه به کیفیت، کارایی و ماندگاری طرحهای کشاورزی افزود: باید دقت و نظارت کافی بر طرحها داشت تا کار با کیفیت کامل انجام شود. استاندار خوزستان گفت: با اجرای این طرح میتوان اشتغال ایجاد کرد بنابراین از فرمانداران انتظار داریم این طرح را جدی بگیرند. اگر این طرح را به خوبی اجرا کنیم در واقع مشکل اشتغال را حل کردهایم.